onsdag den 17. oktober 2012

Shepards Pie ala Thomas og Jacqueline

Herhjemme er vi (som nævnt i tidligere indlæg) unge og studerende, hvilket betyder at vi bestræber os på at leve efter SU satsen, men samtidig spise varieret og sundt... Nogle gange lykkes det og andre gange kaster vi chips og andet spøjst i os.
Som udgangspunkt handler vi ind til en uge ad gangen; på den måde er det nemmere at overskue, men samtidig sparer vi også rigtig mange penge ved ikke at skulle i supermarkedet flere gange om ugen. Det virker hos os. Desuden bruger vi "kuvert princippet", som går ud på at vi deler vores madbudget op i fire kuverter, så vi ikke står i den typiske fælde sidst på måneden, uden en klink på lommen.
Anyways! I går besluttede vi os at lave en form for Shepards Pie, da vi i denne ret har rig mulighed for at fyre en masse grøntsager i og samtidig bliver portionen så stor, at vi har til flere dage.. Hvilket ikke stemmer overens med min idé om at spise varieret og forskelligt 7 dage om ugen, men det stemmer fint overens med min pengepung :-) Oven i alt det praktiske er Shepards Pie også vældig, vældig nem at tilberede.Til denne store portion brugte vi: 
5 mellemstore gulerødder 
1 grøn peberfrugt 
1 stor håndfuld champignoner 
2 store løg 
4 fed hvidløg 
1 dåse flåede tomater 
1 dl ketchup
1 bouillon
500 g hakket oksekød 
100 g bacon tern
salt, peber, paprika, oregano

ca. 1½ kilo kartofler 
2 håndfulde rosenkål 
2 dl. mælk
2 spsk. hvidløgssmør 
1 håndfuld revet mozzarella

- Svits bacon af, derefter hakket oksekød. Tilføj de resterende grøntsager og svits det indtil det er godt "mørt" og at det dufter deeeejligt. Tilføj flåede tomater, ketchup og bouillon og krydrer efter smag. Lad det simre i en tid, så det trækker mest mulig smag til.
Alt imens du har lavet kødsovsen, har du selvfølgelig ladet kartofler og rosenkål koge ud, så de er klar til at blive smadret godt og grundigt, sammen med smørret og mælken. Tilføj evt. salt og peber.
Når begge dele er klar, klasker du kød i et ovnfast fad og kartoffel/rosenkål mosen ovenpå - ost på, ind i ovnen ved 200 grader varmluft 10-15 min. Shepards Pie!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar