tirsdag den 29. april 2014

Roulade med jordbærsylt og vaniljeskum


I påsken (ja, det er ved at være lidt tid siden) var jeg til min lillesøsters og svogers fødselsdag. Det var en skøn dag, fyldt med kager og lækre, hjemmelavede boller. I ved, dem der som er fyldt med mel og sukker. Jeg ville selvfølgelig også gerne have lidt lækkerier, hvorfor jeg medbragte denne lækre roulade, fra Janes nyeste bog, "LCHF - brød og kager". Den virkede som en lækker og forholdsvis nem kage at gå til, og de forventninger indfriede den i særdeleshed. For pokker, hvor var den smagfuld og flot! Glæder mig til at kunne lave den igen, og afprøve nye smagssammensætninger.

Janes roulade er egentlig med hindbær, men det viste sig, at jeg havde snuppet den forkerte pose frosne bær i supermarkedet, og den blev derfor med jordbær. Den skuffede dog ikke af den grund, og alle "normalt"-spisende tog også godt imod denne lækre, melfrie, sukkerfrie roulade! Har ændret en lille bitte smule i opskriften, ud fra hvad jeg lige havde i køkkenskabene, og den opskrift får du her!

Til én roulade skal du bruge
BUND:
4 æg
100 gram friskost (fx Philadelphia)
2 tsk. kokossukker
1 tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljepulver
½ tsk. kardemomme
1 tsk. Fiberhusk
2 spsk. affedtet mandelmel (fx Funktionel Mad)
skal og saft fra ½ øko citron

Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive, og pisk blommerne sammen med resten af ingredienserne - vend massen forsigtigt i æggehviderne. Fordel dejen så tyndt som muligt, på en bageplade med bagepapir på. Bag bunden i 20-25 minutter i en forvarmet ovn ved 150 grader. Når rouladen er færdig, vender du bunden ud på et nyt stykke bagepapir, og fjerner forsigtigt det stykke bagepapir, som bunden blev bagt på. Lad bunden køle helt ned.

FYLD: 
200 gram frosne jordbær
2 tsk. chiafrø
en smule vand
-
2 dl. fløde
1 spsk. Sukrinmelis
½ tsk. vaniljepulver

Kog de frosne jordbær op med lidt vand og chiafrø. Når jordbærerne er kogt ud, blendes massen jævn med en stavblender. Køl jordbærsylten helt ned - den skulle gerne blive ret fast pga. chiafrøene. Stil til side og bland fløde, Sukrinmelis og vaniljepulver i en skål, og pisk til skum.

Smør jordbærsylten ud i et tyndt lag, på den afkølede rouladebund - helt ud til kanterne. Smør forsigtigt et tyndt lag flødeskum oven på jordbærsylten, og rul herefter rouladen. Færdig! Stil rouladen på køl et par timer eller natten over. Inden servering kan du pynte med Sukrinmelis, frysetørrede eller friske bær, finthakket chokolade eller noget andet lækkert.

Til selvsamme fødselsdag lavede jeg desuden disse lækre fødselsdagsboller, som smagte helt utrolig lækkert!

PS:
Du kan også dele bunden i to, og smække din yndlingsskum imellem dem, og pynte med chokoladefrosting (smeltet chokolade og smør, stilles på køl til det er stivnet og cremet) og bananer, som her:4 kommentarer:

 1. Åh hvor ser det dog lækkert ud. Jeg tror at jeg ville være i stand til at spise den hele selv lige nu!!! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Den ER virkelig lækker, og så nem! Prøv den - du vil ikke fortryde :D

   Kærligst
   Jacqueline

   Slet
 2. Ja, jeg må prøve den. Kan man ikke bruge hjemmelavet mandelmel? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, nu er det jo ved at være længe siden, at du spurgte.. Så måske du allerede har fundet svaret? Hjemmelavet mandelmel og affedtet mandelmel, har ikke samme effekt, da affedtet mandelmel suger en hel del, i modsætning til det hjemmelavede. Men måske du kunne skrue op for HUSK og så lidt ekstra hjemmelavet mandelmel :)

   Kærligst
   Jacqueline

   Slet