Spring Rolls er egentlig bare et pænt ord for friske forårsruller, som er lavet på det der rispapir som fås i fx chinashops. De er egentlig ikke særlig low carb, da de er lavet på ris. Jeg synes nu alligevel at de går an, men det er vel et temperamentsspørgsmål.
Jeg lavede to slags, og jeg vil egentlig ikke kalde det som kommer nu, for en opskrift, for det er SÅ nemt. Det er vel mere et slags godt råd, fordi at kombinationen bare er skide god!
Spring Rolls - med rødkål og persille (ca. 15 stk)1/4 rødkål
1 stor dusk persille
skal + saft fra 1 øko citron
200 g. stegt kyllingebryst
15 små runde rispapire
- Skær det stegte kyllingebryst i små, fine strimler.
- Snit rødkålen fint, evt. på food processor
- Hak persille groft, og bland det med citronskal og saft
- Lad tingene være for sig, så du nemt kan putte dem i rullen, inden den skal foldes
Spring Rolls - med basilikum og parmesan (ca. 15 stk)
2 små potter basilikum, eller 1 stor
50 g. parmesan (jeg tror jeg brugte mere ;))
skal + saft fra 1 øko citron
200 g. kyllingebryst
15 små runde rispapire
- Riv parmesan med fx en kartoffelskræller, så stykkerne bliver mere rustikke
- Hak basilikum groft, og bland med citronskal og saft
- Skær det stegte kyllingebryst i små, fine strimler
- Lad tingene være for sig, så du nemt kan putte dem i rullen, inden den skal foldes
Når du arbejder rispapiret, er det vigtigt at man har teknikken i orden - ellers bliver de ikke bløde nok, eller også bliver de for bløde. For mig er det nemmest hvis jeg bruger følgende teknik:
- Tag et rispapir og lad det ligge i en dyb tallerken med vand i 8-10 sekunder
- Tag rispapiret op og læg det på et rent viskestykke
- Fordel fyldet på rispapiret, i en form for rektangel, tættest mod dig selv
- Fold enden af rispapiret over fyldet, rul, fold siderne ind og luk den - det våde rispapir fungerer som lim, så de forbliver lukkede.
Håber min forklaring giver mening!
De var virkelig lækre, hvis jeg nu selv skal sige det - og de kan jo varieres i en uendelighed. Desuden kan de også bare bruges ved nærmest alle lejligheder; picnic, forret, hovedret, frokost etc.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar