Jeg kan lige så godt sige det som det er.. Jeg har aldrig prøvet at lave bearnaise fra bunden. Altså før nu. Jeg har spist masser ægte bearnaise, men jeg har simpelthen ikke turde kaste mig ud i det. Jeg mener, hvad hvis den skulle skille eller på anden måde blive utilfredsstillende? Well, ikke flere undskyldninger fra min side af. Nu har jeg én gang lavet denne (super nemme) bearnaise med rigeligt smør, og jeg går aldrig på kompromis igen. Den sovs smager bare alt for godt og er alt for simpel til, at jeg vil lade mig nøjes med mindre. MUMS! Opskriften fandt jeg her, og hold nu op hvor er det bare nemt - bare lige for at gentage mig selv.
Til en stor portion (nok til 4-5 personer) skal du bruge
4 pasteuriserede æggeblommer
1 lille spsk. hvidvinseddike eller bearnaise essens
330 g. smør
lidt salt
1 stort bundt frisk estragon eller 2 spsk. tørret
evt. 1 lille håndfuld finthakket skalotteløg
Ser godt ud, men hvordan holder man saucen varm uden at den skiller igen?
SvarSletVannbad under 79 grader :-D
SletAfhængigt af visse faktorer, så kan en Bearnnaise skille allerede ved 60 grader... ;)
SvarSlet