Denne carpaccio var sindssyg lækker hvis jeg selv skal sige det. Jeg er stor fan af rå rødbeder, og sammen med rucola og nøddepesto var de søde rødbeder perfekte.
Rødbede carpaccio m. nøddepesto
250 g. rødbeder (gerne bolchebeder hvis du har)
Saften og skallen fra en øko appelsin eller citron
3 spsk. olivenolie
Salt, peber
50 g. valnødder
50 g. hasselnødder
50 g. soltørrede tomater
1-2 fed hvidløg
3/4 dl. olivenolie
Salt, peber
1 håndfuld rucola
Rødbederne skrælles og skæres i tynde skiver, og anrettes som carpaccio på et fad. Citrussaft, skræl, olivenolie og krydderier drysses udover. Nødder, soltørrede tomater, hvidløg, olie og salt og peber findeles i en foodprocessor eller m. stavblender. Smid nøddepestoen udover rødbederne og pynt med rucola.
Idéen til rødbede carpaccioen fik jeg fra min nyindkøbte Raw Food -bog, den hvor jeg også fik inspiration til kuglerne fra i går. Egentlig har jeg faktisk fået købt en del bøger inden for de sidste par uger. Både skøn - og faglitteratur. F.eks. disse:
Jeg
har endelig fået anskaffet mig 2. bog, i Fifty Shades trilogien og den
glæder jeg mig til at læse! For en tid sid investerede jeg så i Raw
bogen (for begyndere) og i dag købte Thomas så Lättlaglad LCHF -bogen
til mig, da vi var et smut forbi Sverige og besøge Emporia - det der
kæmpe shopping center på den anden side af broen.
Til dessert fik vi en meget, meget nem frugt carpaccio, som bestod af kiwi, grofthakket 85% chokolade og lidt vaniljecreme on the side. Nemt og lækkert!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar