torsdag den 27. december 2012

LCHF - I've missed you so much!

Oh my god! Så er julen ovre og hvor er jeg bare glad for det. Jeg elsker at tilbringe tid med min og Thomas' familie og min hjerne er stadig forelsket i julegodterne.. Men min krop - åh, min stakkels krop - hvor har jeg dog pint den i denne søde juletid. Jeg følte mig som tidligere nævnt ikke rustet til at gå igennem julen på lchf, da det var lige nyt nok for mig. Men det er okay, for nu har jeg fundet ud af hvor godt min krop har af lchf.. Jeg har fyldt mig med for mange kulhydrater, og jeg har gået rundt med et alt for velkendt hul i maven. Jeg har spist mig "falsk mæt" i de forkerte ting, og mit energiniveau, min søvn og ikke mindst mit blodsukker er blevet straffet. Puh.. 

Nu skal vi lige igennem en nytårsaften, som jeg for øvrigt glæder mig vældigt til, og derefter skal der skrues helt op for lchf'en. Kunne egentlig godt køre det LowCarb til nytår, men har ligesom bare besluttet at vi går all in 1/1 - og det er jo noget psykisk lort, men om ikke andet er det sådan det bliver. Nu har jeg heldigvis lige nogle dage inden nytår, hvor jeg skal tilbringe rigtig meget tid med mit elskede lchf.. Jeg kan godt mærke at jeg lyder fanatisk - men i må prøve at forstå.. Denne livsstil gør bare så godt for mit ve og vel. Både psykisk og fysisk. Jeg har fundet min hylde og det er fantastisk! 

I dag har jeg f.eks. fået det, som lige p.t. er min yndlingsmorgenmad: Æg, grøntsager, skinketern som er smadret rundt på panden ved høj varme, i lidt hørfrø -olie. Det er nemt, det mætter i lang tid og det smager ret så fantastisk.
 
I dag står den på lidt shopping.. Vi fik nogle rigtig lækre gavekort til jul og de skal ud og bruges. F.eks. fik vi gavekort til Imerco, hvor vi skal ha' anskaffet os en form for foodprocesser, som kan gøre lchf forberedelser meget nemmere.

Har nogle lchfgodter i ærmet, som jeg skal ha' afprøvet og snart vil dele med jer! Can't wait to get back. 
 

4 kommentarer:

 1. Hej igen ... ja, så får du lige endnu en kommentar omkring det dér med og opvarme olie. Please... ikke opvarme hørfrøolie! Som i SLET IKKE! Kun olivenolie kan tåle en smule, kortvarig varme men rent faktisk, bør man ikke stege i andet end kokosolie og god gammeldags smør. Alle andre olier skal indtages kolde.

  Du kan læse meget mere om emnet lige her hos Anette Harbech Olesen: http://www.madforlivet.com/sundt-fedt.html

  Men ellers, har jeg det ligesom dig ... det er sørme godt, at den jul er ovre og jeg er tilbage på rette (sunde) spor igen! Pyh, jeg ville nok nærmest blive rigtig syg, hvis julen varede ret meget længere ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal forstås sådan, at jeg hælder mit olieshot ud over æggene - når de er færdigstegt. Jeg har svært ved drikke det i the, juice o.l.. Så den dag kom der hørfrøolie ud over, for at bevare mætheden længst muligt :)

   Slet
 2. Okay Jacqueline, det havde jeg så misforstået. Men dejligt, at du er opmærksom på det :-) Må jeg lige slå et slag for kokosolie? Det smager helt godt i kaffe og the, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt i orden - jeg kan se at den kan vinkles på forskellige måder. My bad! :-)

   Jeg elsker kokosolie, men er lige pt. på pause med kokosolien, da jeg i en periode fik for meget af det.. Den er fantastisk, men skal ha' skaffet mig noget uden smag, kan jeg mærke :)

   Slet