søndag den 13. april 2014

Flutes/pølsebrød/sandwichbrød med basilikum, lavet på pofiber OG en lillebitte snak om kompromiser med LCHF bagningJeg tror ikke, at man på billedet her kan fornemme lækkerheden ved de her flutes/pølsebrød/sandwichbrød!? Nå, men de var virkelig lækre; næsten som rigtige flutes. Jeg har taget udgangspunkt i Vikkis opskrift, som virkelig er nem og lige til. Den der æggede fornemmelse, som det meste LCHF-bagværk tit kan være i besiddelse af, er ikke-eksisterende her. Det skyldes naturligvis, at vi i denne opskrift bruger pofiber, som binder væske rigtig effektivt.

Pofiber består af tørret kartoffelfiber - og hvad dælen er nu det for noget? Kartofler er jo ikke en del af LCHF! Nej, det er de ikke, men for mig at se, skal man altid indgå et form for kompromis, når man bager på LCHF. Enten ved nøddemelet, som bekendt også indeholder kulhydrater, eller når man vælger forskellige former for sukker-erstatninger, som - groft sagt - jo heller ikke ligefrem er en del af LCHF kostpyramiden, og altså ikke er det, vi skal proppe os allermest med.

Pofiber indeholder 12 g kulhydrat pr. 100 g, og er altså ikke ligefrem overdrevet Low Carb, men som sagt, er det et kompromis - og jeg bruger jo ikke 100 g i opskrifterne. Så her kommer en opskrift på nogle rimelig alsidige boller/flutes/sandwichbrød/pølsebrød/whatever, som minder meget om rigtig brød!

Til 6 flutes skal du bruge
2 æg
2 dl græsk yoghurt
50 g smeltet smør
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
2 dl hjemmemalet mandelmel 
1 dl pofiber (kan købes lige her)
2 spiseskeer HUSK
1 håndfuld friskhakket basilikum (eller anden krydderurt - kan også helt udelades)

Pisk æggene sammen, og tilføj græsk yoghurt og smeltet smør. Rør det sammen til en jævn masse, og bland alle de tørre ingredienser i. Vend herefter friskhakket basilikum og lad dejen hvile et par minutter. Form de brød du har lyst til (brug fugtige hænder, så dejen ikke klistrer fast), og fordel dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Bag brødene i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, i ca. 20 minutter - men hold øje, de skal bare blive gyldne.

Jeg brugte dem bl.a. til pølsebrød - de kunne lige akkurat flækkes, og omfavne en pølse - smagte rigtig lækkert, og basilikummen gav lige pølsebrødet et lækkert twist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar