fredag den 24. maj 2013

Krydrede oksedeller på spinatbund


Yes, yes, yes! Jeg kan spise salat igen. Har du ikke kunne det hele tiden, tænker du måske. Og jo - men vi er trådt ind i en årstid nu, som gør, at mit sind er SÅ opsat på let, smagfuld mad. Det kan godt være at det regner on and off hele tiden; men det er ikke sweater og lange underbukser -vejr. Det er forårsjakken der er i brug hos mig, og det er lyst når jeg vågner. For mig er det (åbenbart) tegn på, at nu skal der lette (Ikke "lette salater", som i fedtfattigt og i dén dur, men bare.. Det er ikke dampet kål og flødestuvede grøntsager -agtig) og lækre salater på bordet. Og det kom der så her til aften.. Den var god. Rigtig god.
 
Det var faktisk min bedre halvdel som foreslog retten her. Vi lavede den sidste sommer, da vi var i sommerhus, og han har elsket den lige siden. Dengang hed det vidst bare løg, peberfrugt, spinat, feta og kødboller. I dag er den en anelse mere pimpet og den smagte skønt!

Kødbolle på salat (2 personer) 
400 g. hakket oksekød 
1 lille løg 
4 fed hvidløg 
1 tsk. tørret chili 
1 tsk. spidskommen 
1 håndfuld friske koriander 

100 g. frisk spinat 
½ løg 
1½ peberfrugt (gul eller rød)
2 ferskner 
1 spsk. olivenolie 
1 spsk. hvidvinseddike 
1 tsk. stærk chilisauce

1 dl. creme fraiche 
1 håndfuld cashewnødder


Skræl, skør og knus løg og hvidløg, og put det i farsen sammen med krydderier og koriander. Form små frikadeller og put dem i et ildfast fad, og ind i ovnen ved 180 grader i 25 min.

Skyld den friske spinat og tør den i et rent viskestykke. Skær peberfrugt og fersken i små tern, og vend det hele sammen med hvidvinseddike, olivenolie og chilisauce.Skær løget ud i ringe.

Start med en bund af spinat på tallerkenen, derefter et par skefulde creme fraiche, så løgringe, derefter fersken/peber salsa, kødboller og slut af med nødderne. Smager dejligt og mætter godt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar