Denne her ret er en stor favorit herhjemme! Min kæreste
ELSKER kylling, og tomatsovsen er virkelig to die for – så kombinationen er
intet mindre end perfekt. Retten er inspireret af Janes, som er at finde i
hendes kogebog. Men som det sædvanligvis er for mig, har jeg enten ikke alle
ingredienserne hjemme, eller så rækker mine madkundskaber ikke (haha, as if!) –
og jeg kan af uransagelige årsager ALDRIG få fat i mascarpone. Så må man jo
freestyle.. Så her får i min udgave af kylling i cremet tomatsovs, inspireret
af Jane, med modifikationer :)
600 g kyllingebryst
smør eller kokosolie (uden smag) til stegning
2 dåser hakkede tomater
1 lille dåse tomatpure
2 finthakkede løg
5 fed hvidløg
1 stor dusk rosmarin
1 lille frisk chili/1 spsk. tørrede chiliflager
tørrede timian
200 g friskost/Philadelphia
1-2 dl fløde
salt, peber
Tilbehør
Fintsnittet spidskål
eller Squashpasta
Parmesan
Skær kyllingen i små, mundrette stykker og steg dem i smør eller kokosolie på en pande, indtil de er gennemstegt. Stil kyllingen til siden. Svits løg og hvidløg i smør eller kokosolie i en gryde, indtil løgene er klare. Kom de hakkede tomater i gryden, sammen med tomatpureen. Hak chilien fint (fjern kernerne, for en mindre stærk udgave), og kom i gryden, sammen med rosmarin og tørret timian. Når tomatsovsen er godt varm, tilføjer du friskost og fløde, og røre det godt sammen. Lad tomatsovsen simre lidt, inden du putter kyllingen i sovsen. Smag til med salt og peber.
Server evt. med fintsnittet spidskål, grøntsagspasta eller blomkålsris. Parmesan på toppen!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar