Efterår + suppe = den perfekte kombination, i min verden i hvert fald. Jeg
elsker virkelig suppe, det er så fantastisk at man kan få det til at smage
himmelsk, men samtidig er det også virkelig velegnet som su-mad, altså mad for
en fattigrøv. Egentlig kan jeg rigtig godt lide grøntsags suppe med ristede
nødder og kerner, eller anden tør topping. Men! Hvis jeg skal have en jordisk
chance for at få grøntsags suppe i min kødelskende kæreste, er det et must at
den er fyldt med bacon.. Suk. Jeg kommer aldrig til at få indført vegetariske
dage herhjemme. Nå – men denne
græskarsuppe er lækker, nem og forholdsvis billig, og passer til en ru hals og
røde næser.
Hokkaidosuppe (til 2 personer + 1 gang frokost)
1 hokkaidogræskar
½ blomkål
2 store gulerødder
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
1 lille frisk chili
2 cm ingefær
1 tsk tørrede koriander
ca. 1 liter grøntsags bouillon
fløde (eller kokosmælk)
salt, peber
Tilbehør
1 pakke bacon a 150 gram
creme fraiche
Skræl græskaret, gulerødderne, ingefær og pil løg og hvidløg. Skyl og halver blomkål, og hak alle grøntsagerne i mindre stykker – læg herefter det hele i en stor gryde. Hæld en liter vand over grøntsagerne, og tilføj grøntsags bouillon. Lad det hele småkoge til det er mørt. Hæld vandet fra (men gem det, for noget af det skal bruges!), og brug din stavblender til at blende alle ingredienserne. Tilføj lidt grøntsags væde ad gangen, indtil du har en lind suppe. Giv suppen et opkog sammen med den mængde fløde du synes, finthakket chili og krydderierne.
Server med bacon og creme fraiche.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar