torsdag den 8. maj 2014

Pasta Carbonara (ala Madzvin), LCHF-style

Okay.. Jeg indrømmer det. Jeg ved ikke om min Carbonara er en ægte én af slagsen. Altså, jeg ved ikke hvordan den skal laves, for at den er helt "rigtig". For mig er det noget med bacon eller skinke, fløde, parmesan og så også peberfrugter.. Det giver sådan en behagelig, lækker smag, som klæder de fede elementer i retten rigtig godt. Det er altså også på sin plads at der peberfrugter i.. En slags grøntsag, that is. For grøntsags-spaghettien er her blevet skiftet ud med rigtig LCHF-pasta, og derfor er andelen af grønt i denne ret altså ret begrænset. Nå, pyt.. 

Det er virkelig nemt, og virkelig lækkert. Jeg vil vove den påstand, at sige, at selv en "normalt-spisende" ville blive mæt og glad af denne portion. 


Pasta Carbonara (nok til 2 sultne voksne) 
Pasta: 
125 gram Philadelphia
4 æg
½ dl. Fiberhusk
1 tsk. salt
lidt olie

Sovs: 
1 finthakket rødløg
3 finthakkede hvidløgsfed
1 gul + 1 grøn peberfrugt (finthakket)
200 gram skinke i tern eller bacon i tern
4 dl fløde
75 gram revet parmesan
salt, peber
persille til pynt


Start med pastaen! Pisk Philadelphia, æg, Fiberhusk og salt sammen, og lad det hvile i 5 minutter. Forvarm ovnen til 180 grader - imens kan du beklæde en bageplade med bagepapir, og pensle bagepapiret med olie. Hæld pasta-"dejen" ud på bagepapiret og dæk den til med endnu et stykke bagepapir. Brug en kagerulle til at fordele dejen fint, mellem de to stykker bagepapir. Bag dejen (stadig mellem to stykker bagepapir) i10-20 minutter. Når den er blevet let gylden, tager du pastaen ud af ovnen og fjerner det øverste stykke bagepapir. Lad det afkøle, og når den kæmpe pasta-plade er kølet af, ruller du den til en roulade-lignende ting, og skær papirstynde "skiver", når du er færdig, står du med en masse lange pastaer. Voila!

.. Så skal sovsen laves! Start med at stege baconen godt igennem, på en pande, ved middelvarme. Hvis du bruger skinke, skal du lige svitse det i en klat smør. Når baconen/skinken begynder at tage farve, hælder du rødløg, hvidløg og peberfrugt på panden, og steger det hele i et par minutter. Fløden hældes udover det hele, og skal simre og koge langsomt ind (tager nogle minutter). Når fløden er kogt tilpas ind, hælder du revet parmesan i hele herligheden og smager til med salt og peber. Anret sovsen på pastaen og pynt med persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar