tirsdag den 12. november 2013

Sprøde LCHF vafler



Behøver jeg beskrive fordelene ved vafler? De smager guddommeligt og er smukke. Meget mere kan man vel ikke bede om? Jo, faktisk skal de også være sukker – og melfrie, og hvis de samtidig er en anelse sprøde er det helt perfekt. Sådan nogle vafler får du en opskrift på her! 



Vafler (6 stk.)
4 æg
3 dl. creme fraiche (38 %)
saft og skal fra ½ øko citron
1½ dl. hjemmelavet mandelmel (smuttede mandler, kværnes i fx en kaffekværn)
3 spsk. loppefrøsskaller (HUSK)
1 lille spsk. bagepulver
½ tsk. vaniljepulver
1 tsk. stødt kardemomme
2 spsk. kokossukker/4 spsk. sukrin

Topping
æbler
creme fraiche
hakket chokolade


Start med at piske de våde ingredienser sammen (æg, creme fraiche, citronsaft), når de er blandet godt rundt, piskes de tørre ingredienser heri. Lad dejen hvile 5-10 minutter, så loppefrøsskallerne kan suge væske til sig. Pisk igen, og bag nu vaflerne i et vaffeljern én efter én. For mere sprødhed, kan du lægge de færdige vafler i et ildfast fad, og stille dem i ovnen 5-10 minutter ved 75 grader varmluft – hold øje med dem!

Jeg serverede dem med æble, creme fraiche og hakket chokolade, men de smager også fortryllende med eksempelvis hindbærskum, peanutbutter eller noget helt tredje. Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar