tirsdag den 29. oktober 2013

Lammeculotte med cremet svampe/ostesovs


Nogle gange har man bare lov at være heldig! Som fx når man lige dribler en tur i Kvickly, og man finder to små lammeculotter til ca. 25 kroner stykket, som bare ligger og glor på en. Haps! Lammeculotte it is! Tilfældigvis havde jeg champignoner liggende i køleskabet, og tilfældigvis smager svampesovs mægtigt sammen med alle slags culotter. Så hurrraaah! 




Lammeculotte med cremet svampe/ostesovs (2 personer)
2 små lammeculotter a ca. 200 g stykket
300 g champignon
1 lille løg
smør til stegning
4 dl fløde
50 g frisk parmesan
salt, peber
evt. stegesky

Tilbehør
kogt blomkål

Tilbered lammeculotterne som anvist på pakken, som regel skal de steges i ovnen i et ildfast fad, indtil de er ca. 70 grader. Lad dem efterfølgende hvile, og imens kan du lave sovsen. Skyl og skær champignoner i kvarte, og snit løget fint. Steg begge dele på panden i smør, indtil de er møre, og hæld fløde udover. Lad sovsen simre og koge lidt ind – hæld evt. lidt af stegeskyen fra culotterne i sovsen. Når sovsen er kogt lidt ind, rives den friske parmesan i sovsen og det hele smages til med salt (pas på med det, parmesan er meget salt) og peber. Serveres sammen med det lækre lam, og evt. kogt blomkål. Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar