tirsdag den 29. oktober 2013

Bagt torskefilet med citron, æble og rosmarin


Fisk er sundt, det kan der vidst ikke herske tvivl om, uanset hvilken kostretning du følger. Desværre er vi dårlige til at spise andet end laks, og det er jo egentlig ærgerligt, da der findes så meget lækker, frisk fisk. For noget tid siden (ja, jeg er jo bagud med det her blogging, men sådan er det :D) købte jeg nogle lækre torskefileter, uden at vide hvad jeg egentlig ville bruge dem til. Men et kig i køleskabet afgjorde sagen, og det blev til denne her lækre fiskeret. Som i øvrigt er absurd nem!





Torskefilet med citron, æble og timian (til 2 personer)

4 små torskefileter
1 æble
1 økologisk citron
1 dl hvidvin
1 dl fløde
1 dusk frisk rosmarin
salt, peber

Tilbehør
Squashpasta med persillepesto

Anbring hver torskefilet i sølvpapir/bagepapirspakker, og sørg for at der er plads til de resterende ingredienser i pakkerne. Skær æblerne i små, fine tern og skær citronerne i tynde skiver. Anbring æbletern og en skive citron oven på hvert stykke fisk, og hæld lidt fløde og hvidvin i hver fiskepakke. Afslut med lidt frisk rosmarin, salt og peber. Bages i ovnen, i et ildfast fad, i små 20 minutter ved 150 grader – måske lidt mindre. Vær opmærksom på, at fisk ikke skal have særlig meget, før den bliver virkelig kedelig. Tag fisken ud af pakkerne (eller lad være, det er også hyggeligt at få små pakker serveret), og server evt. med lidt squashpasta eller noget andet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar