mandag den 23. september 2013

Oopsies

Oopsies er en velkendt og anerkendt brøderstatning blandt de fleste LCHF'ere. De kan bruges som "brød" under en ostemad, som naanbrød til indisk mad, som burgerboller til burgers - ja, de kan faktisk varieres i det uendelige. Jeg har bagt dem for læææænge siden, men jeg har som bekendt holdt en længere pause fra bloggen, og bringer derfor opskriften nu.



Oopsies ca. 10 stk. 
6 æg
200 g friskost fx Philadelphia
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 spsk. HUSK (loppefrøskaller)
Evt. pynt fx sesam, naanfrø eller lign. 

Æggene deles i blommer og hvider. Hviderne piskes stive i en skål, sammen med salt og bagepulver. I en anden skål røres æggeblommer, friskost og HUSK sammen. Vend hviderne sammen med blommemassen, indtil du har en jævn dej. Fordel dejen på en bageplade, med bagepapir, i små klatter og pynt evt. med sesam. Bag i ca. 30 min., ved 150 grader.

Oopsies smager dejligt, hvis du spørger mig. De har selvfølgelig hverken en sej krumme, eller en sprød skorpe som almindeligt brød. Men det er en fin, fin erstatning, som ikke piller ved mit følsomme blodsukker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar