søndag den 21. april 2013

Hurtig koldskål

Koldskål er vidunderligt. Den sommer jeg mødte Thomas, levede vi af koldskål morgen, middag og aften. Muligvis ikke det sundeste og mest nærende valg, kan vi vel godt blive enige om, men hold nu op hvor er det forfriskende og nemt i sommervarmen. Vi kunne jo have lov at håbe på at det gode vejr er kommet for at blive, og vi dermed får lyst til lidt lettere retter som fx koldskål.

Jeg er faktisk fan af den slags koldskål med æg osv. i, men denne her udgave er en del hurtigere og knap så avanceret. Får du en dag lyst til koldskål og har ingredienserne hjemme, vil jeg vove at påstå, at du har koldskål på 5 min.

Beklager det dårlige billede!



Koldskål
1 liter kærnemælk (jeg brugte økologisk, fra Osted)
1 spsk agave sirup
1 spsk sukrin/sukrin melis
½ tsk vaniljepulver
saften fra en halv citron
lidt citronskal
evt. skvis fløde

Pisk hele herligheden sammen - spis, eller sæt på køl. Det smager fantastisk med jordbær!

Apropos det der med let mad.. Jeg kan simpelthen mærke at jeg har fået for meget af alt det der tunge, tunge vintermad. Min krop kan simpelthen ikke indeholde mere kogt kål eller tunge, sammenkogte kødretter. Jeg vil have salat, grillkød og lette retter. Jordbær og kold hvidvin. Ja, jeg trænger bare til sommer.. Som alle andre gætter jeg på.

1 kommentar:

  1. Uhm koldskål er bare så godt og en rigtig sommerspise.
    Og med jordbær i, ja så er det jo lige før englene synger :D
    - Camilla

    SvarSlet