mandag den 17. december 2012

Peanutbutter fudge og en snak om julen

Så er der præcis én uge til juleaften og i år bliver det ekstra specielt for mig, af to grunde faktisk. For det første skal jeg for første gang nogensinde fejrer jul med en kæreste - og ja, det er Thomas ;) Det virker måske indlysende og som en "so what" -ting, men for mig er det stort. Det betyder nemlig - for mig - at jeg er godt på vej til at føre to familier sammen og jeg kunne ikke være mere lykkelig for det. Hold nu kæft, hvor jeg elsker den mand.. Enough of the romance. Den anden grund til at det er ekstra specielt for mig er, at JEG skal holde julen. Yes! Jeg skal lave and, brunkartofler og har ansvaret for at mit hjem rummer en julestemning af en anden verden.. Og at alting føles som det plejer. For det er vel egentlig det julen handler om? At vi gentager det vante, trygge ritual som vi har gjort det hele livet og vi har derfor nogle bestemte forventninger som skal indfries. Jeg er meget spændt på at se om jeg (og Thomas) kan få ramt plet og gøre min mor og moster kunsten efter, og holde et brag af en juleaften.

I disse søde juletider har jeg desuden forsøgt at få integreret noget LCHF i mit liv, selvom det har været svært at være kreativ, samtidig med at man lige skal håndtere juleræs, specialiseringsopgave på seminariet og forskellige andre ting. Lidt er det blevet til - men samtidig har jeg besluttet med mig selv, at jeg ikke kan være verdensmester fra start. Øvelse gør mester og derfor er denne juletid en blanding af LCHF og det "almindelige".. Og så glæder jeg mig over at der skal sparkes noget Low Carb High Fat -røv pr. 1. januar.

Én af mine LCHF eksperimenter i denne juletid, har været fudge - inspireret af min yndlingsblogger, Jane - Her med peanutbutter. Det har en helt speciel smag, og jeg tror at enten elsker man dette, eller også hader man det bigtime. Jeg har ikke rigtig besluttet mig for hvad jeg mener om det. Denne opskrift er absolut ikke for fedt-forskrækkede!


Peanutbutterfudge 
2 dl. fløde
ca. 2 spsk. sødemiddel (f.eks. stevia, sukrin, sukrin+ ect.)
50 g. smør
½ vaniljestang
2 spsk. peanutbutter - crunchy eller cremet

Fløde, "sukker", smør og vanilje koges op i en lille gryde, og skal derefter simre i 30-60 minutter indtil man står tilbage med en tyk, lysebrun (jeg fik nærmere mørkegul) masse. Gryden tages af blusset og peanutbutter vendes i. Massen hældes i en form belagt med film eller noget andtet - jeg brugte en foliebakke med låg, og sættes i fryseren nogle timer og sååååå skal det spises. Næste gang vil jeg putte noget smeltet chokolade i, tror jeg. Dét tror jeg er for lækkert.

Hvis vi ikke "ses" inden, må i have en fantastisk jul!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar