Æblegrød med et krydret twist
Æbler er fantastiske, og kan tilberedes på SÅ mange
forskellige måder. Rå, kogte, stegte, bagte, revet.. De er så gode til alt, og
i denne omgang blev det til en lækker, krydret æblegrød. Den primære årsag til,
at denne æblegrød udskiller sig fra den klassiske, er ingefær. Det smager ikke
meget igennem, men giver alligevel et frisk pift. Ingefær er som bekendt super
food (er det ikke!?), og det er jo endnu en fordel! Sundt og velsmagende – win
win!
Æblegrød (2 sylteglas)
10 æbler
2x4 cm ingefær
1 tsk. vaniljepulver
2 tsk. stødt kanel
1 dl. vand
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i kvarte. Kom æblerne i en gryde,
sammen med ingefær (skrællet, og skåret i skiver), vanilje, kanel og vand. Lad
æblerne simre indtil de er møre – når de er blevet det, fisker du ingefæren op,
og moser æblerne til mos. Stil på køl, og spis evt. med mælk, eller endnu
bedre: fløde!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar