Jeg ved godt at der ikke er to "d'er" i dadel - det gik lidt stærkt :D
Chokoladekage
400 g. dadler
200 g. hasselnødder (eller mandler)
6 spsk. olie
2-3 tsk. kanel
7 spsk. ren kakao
1 moden banan (eller ½ dl friskpresset æblesaft)
5-6 æg
3 spsk. kokosmel (kan undlades)
- Fjern stenene fra dadlerne - hvis de er hårde, kan de med fordel udblødes inden brug (dvs. hæl kogende vand over dem, og lad dem stå i en times tid, indtil dadlerne er blevet blødt godt ud)
- Mal hasselnødderne til fint mel, enten i en kaffekværn eller som jeg, ved hjælp af en kværner, som nogle gange hører med til en foodprocessor
- Kør dadlerne, hasselnød -melet og olien sammen i en foodprocessor og tilføj resten af ingredienserne, indtil du har en lækker kakaomasse, som er forholdsvis glat og ensartet
- Beklæd en springform med bagepapir, og hæld massen heri. Bag i ca. 60 minutter ved 160 grader - jeg lagde sølvpapir hen over kagen efter en halv times tid, så kagen ikke ender med at blive sort
- Lad kagen køle af, og nyd den!
Jeg delte desuden stykkerne op, så der var 2-3 stykker i fryseposer og så frøs jeg dem ned. Den smager også fantastisk efter en tur i fryseren.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar