onsdag den 30. januar 2013

Hjerter i flødesovs (LCHF)

Hjerter? Som i indvolde?! Jep, og det er sundt! Jeg forstår godt hvorfor man kan have det anstrengt med stegt lever, for det kan virkelig ødelægges. Endda ret nemt - men jeg har aldrig været kræsen - hverken som barn eller nu, og jeg elsker lever.. Og hjerter. Det er heldigvis også noget som min kære samlever godt kan lide, og kombineret med hans kærlighed til flødesovs kan det ikke gå helt galt. Traditionelt set, plejer vi at få kartoffelmos til, men det er som bekendt ikke aktuelt længere, så derfor stod den forleden på grøntsagsmos som tilbehør. Ja.. Kønt er det jo ikke, men det smager altså fantastisk!

Hjerter i flødesovs 
½ liter fløde 
100 g. bacon i tern 
1 stort løg 
500 g. kyllingehjerter 
1 stor spsk. bluecheese (kan udelades) 
salt, peber 
Evt. sovsekulør 

Grøntsagsmos 
1 blomkål 
1 broccoli 
400 g. rosenkål 
Salt
Smør

Start med at skylle og skære grøntsagerne ud, og kog det i en gryde indtil det er godt mørt og klar til at blive smadret sammen med en klat smør og salt, ved hjælp af fx. en elpisker.

Når grøntsagerne er ved at være møre starter du med at rense og skylle hjerter og løg. Svits bacon og efterfølgende løg på panden, og når baconen er sprød og løgene bløde, tilføjer du de rensede kyllingehjerter. Svits indtil de er gennemstegte og tilføj så fløden - fløden skal koges op, ikke voldsomt, men indtil den tykner og bliver cremet. Smag til med valgfrit bluecheese, salt og peber - slut af med kulør, hvis du er til det.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar