Som jeg vidst har nævnt i et tidligere indlæg, som også
indeholdte en opskrift på pølsehorn, så elsker jeg virkelig de små sataner! Det
minder mig om sommerferierne da jeg var barn, hvor vi kørte syd på, og min mor
havde pakket bilen med lækkerier. Vi havde knap nok nået motorvejen, før min
søster og jeg plagede om pølsehorn eller pirogger.. Og dér startede ferien for
os. Midt på en eller anden tilfældig hovedvej i Nordsjælland.
Jeg er blevet stor fan af strombolidejen, som jeg har fundet
ovre hos Johanne, som desuden har mange andre geniale idéer i forhold til LCHF
mad. En anbefalelsesværdig blog! Ligesom Johanne, har jeg brugt strombolidejen
til flere forskellige ting, så I vil opleve den igen og igen her på bloggen. I
denne omgang blev det pølsehorn.
På mit arbejde har jeg mange fantastiske kollegaer, men én
af dem er særlig fantastisk, for hun spiser også LCHF, så på den måde inspirere
vi hinanden med nye opskrifter og idéer hele tiden. Det er fantastisk – og det
gør det nemmere for mig, at oversprøjte min frokost med mayonnaise eller anden
fedtstof, for hun sidder ofte sammen med mig, og gør præcis det samme. Det er
befriende at have en, som deler samme overbevisning. Nå, men det jeg egentlig
ville fortælle var, at hun har prøvesmagt mine pølsehorn – og godkendt dem.
Yay! Jeg synes også selv de smager skønt; ligesom pølsehorn skal. Så
pøllehornene er kommet for at blive i mit liv.
Til 8 pølsehorn skal du bruge
8 pølser
150 gram revet ost (fx cheddar, emmentaler eller lign.)
1 æg
cirka 5 spsk. pofiber
salt, peber
evt. lidt andre krydderier, hvis man er til det (hvidløg, oregano eller lign.) det er faktisk ret godt
8 pølser
150 gram revet ost (fx cheddar, emmentaler eller lign.)
1 æg
cirka 5 spsk. pofiber
salt, peber
evt. lidt andre krydderier, hvis man er til det (hvidløg, oregano eller lign.) det er faktisk ret godt
Revet ost smeltes i en kasserolle/lille gryde med slip-let
belægning. Når osten er helt smeltes, ensartet og glat, tages kasserollen af komfuret,
og ægget og pofiber røres hurtigt sammen med osten. Denne del af processen skal
gå rimelig tjept – ikke stresse eller noget, men man skal ikke begynde på alt
mulig andet, når man har taget osten af komfuret. Ægget og pofiber skal i, mens
osten stadig er godt varm – vigtigt! Rør det hele grundigt sammen, så du står
tilbage med en stor klump dej, som er forholdsvis ensartet og ”dej-agtig”. Hvis
du synes, så ælt lidt ekstra pofiber ind i massen.
Dejen lægges mellem to
stykker bagepapir og rulles ud med en kagerulle. Forsøg at rulle dejen ud, så
rundt som muligt. En cirkel. Når dejen er 0,5 cm. tyk, fjerner du det øverste
stykke bagepapir, og skær (evt. med en pizza slicer) 8 slices. Læg nu en pølse
yderst, på det bredeste stykke af hvert slice, og rul dejen rundt om. Læg
pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 20
minutter ved 200 grader. Hold øje med dem, ovne varmer forskelligt.
Jeg synes pølsehornene smager guddommeligt med en god klat
urtemayo; en god mayonnaise rørt med fx persille, basilikum, purløg eller lign.
ER lige "faldet" over din blog i min søgen på LCHF opskrifter. Det ser godt ud, har lige afprøvet opskriften på pølsehorn ( den med mandelmel). De smager godt, men skal i den grad også prøve ovenstående opskrift.
SvarSletMvh Mette